Aktuality

Oprava havarijného stavu kúrenia v ZŠ na Mojmírovej ulici

obed
poradna

 www.zlatemoravce.info

V rámci Investičnej akcie „ZŠ Mojmírova ul. č. 2 – Rekonštrukcia ÚK“ bola v prvej fáze zrealizovaná rekonštrukcia tepelného kanála pre objekt – kuchyňa s jedálňou a pavilón „B“. V druhej fáze bol vyriešený havarijný stav ústredného kúrenia v pavilóne „B“ Základnej školy na Mojmírovej ulici, v dôsledku ktorého došlo k výluke používania školských tried v tomto pavilóne pre cca 160 žiakov, čo výrazne sťažilo podmienky pre riadny chod tohto školského zariadenia.

Práce na rekonštrukcii tepelného kanála pre objekt kuchyňa s jedálňou a pavilón „B“ boli zrealizované v mesiaci marec 2013 (od 04.03. do 08.03. 2013 ). Dodávateľom prác bola organizácia – združenie, Matej Tonka. Celkové náklady na vykonané práce predstavovali sumu 9 064,50 €.

Rekonštrukčné práce na rozvodoch ÚK v pavilóne „B“ pozostávali najmä vo výmene a osadení vnútorných ležatých rozvodov ÚK, pripojenie jednotlivých stúpačiek na vykurovacie telesá, výmena a doplnenie uzatváracích armatúr a na vratnom potrubí opatrením novými regulačnými uzatváracími armatúrami. Nové rozvodové potrubia sú z oceľových závitových rúr bezošvých, čiernych pre tlak 0,6 Mpa. Potrubia sú uložené na konzolách. Napojenie ÚK je vedené z vonkajšej šachty tepelného kanála cez ochrannú niku a obvodový múr nad podlahu prízemia.

Dodávateľom prác bola organizácia GWH – združenie, Matej Tonka, Sľažany.

Práce boli realizované v mesiaci máj 2013 v období od 15. 5. 2013 do 3. 5. 2013 a celkové náklady predstavovali sumu 11 344,39 €.

Na záver je potrebné poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na riešení a čo je dôležité, aj vyriešení problémov súvisiacich s havarijným stavom ÚK v tejto škole.

Mimoriadne veľké „Ďakujem“ patrí predovšetkým primátorovi mesta Ing. Petrovi Lednárovi, CSc., ale aj dodávateľovi prác za obetavosť a ochotu, ktorú prejavili pri príprave a následnej realizácii tohto diela.

Nech im za vynaložené úsilie bude odmenou spokojnosť žiakov , učiteľov, rodičov žiakov a dobrý pocit, že vykonali niečo dobré a užitočné.

Náklady na celú investičnú akciu predstavovali sumu 20 408,89 €.

spracoval Ing. Zuščák

[nggallery id=437]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button